ARLOARLO

By signing up, I agree to ARLO's Terms of Service, Privacy Policy, Guest Refund Policy, and Host Guarantee Terms

Already a member?

ARLOARLO
Forgot password?

Don't have an account?

Activities in HUNGARI

Accommodations

Budapest, 4 nete 220eur/person

MORE

Budapest, 4 nete per vetem 179 eur/person

MORE

Tours

Tour 4 ditor në Budapest 299 eur/ person

MORE

Things to Do

Budapesti, destinacion nder me te preferuarit!

Kryeqyteti i Hungarisë
Budapest, kryeqyteti i Hungarisë, ndahet nga ana e lumit Danub. Ura e zinxhirit të shekullit të XI lidh rrethin kodrinor të Budës me Pestin e sheshtë. Një teleferik shkon deri Kalaja Hill në Qytetin e Vjetër Buda, ku Muzeu Historik i Budapestit gjurmon jetën e qytetit nga kohët romake më tej. Trini Sheshi është shtëpia e Kishës Matthias të shekullit të 13-të dhe turret e Bastionit të Peshkatarëve , të cilat ofrojnë pikëpamje gjithëpërfshirëse.
Në lindje të lumit, ndërtesa e Parlamentit Neo Gothic të Pestit strehon Kurorën e Shenjtë të Shën Stefanit. Bazilika e Shën Stefanit tregon dorën e djathtë të shenjtorit. Sinagoga e Rrugës së Duhanit përmban një muze, një përkujtimore dhe një varrezë. Sheshi i Grand Boulevard Andrássy kalon neoklasikën e Operës Shtetërore të Hungarisë në rrugën e saj drejt sheshit të heronjve, ku statujat përkujtojnë krijimin e shtetit hungarez dhe ekzistojnë 2 muzetë e artit. Kompleksi i banjot termike zbukuruese Széchenyi në Parkun e Qytetit fqinj është një nga shumë në Budapest, dhe pjesë e një tradite të qëndrueshme hungareze të banjës minerare.

MORE