Kolashin
Kolasin quhet edhe “Zvicra e paprekur”. Kolasini është kthyer tërësisht drejt turizmit rekreativ malor dhe asaj mënyre jetese.
Vetë qyteti ka një shoqatë gjuetie dhe peshkimi, kështu që përvoja juaj do të jetë një mundësi e shkëlqyer për te krijuar shoqeri.
Formimi i vilës së kullotës eko-verore në Bjelasicë është një përvojë tjetër që do t’ju lejojë të njihni jetën në këtë lloj natyre, ushqimin dhe zakonet e njerëzve që jetojnë këtu.
Disa organizime përfshijnë – rafting në Tara, turne malor mbi Bjelasicë, vizitë në zonën e Durmitorit, liqenin Biogradsko dhe malin Sinjajevina dhe majat e saj të larta.

Ky do të ishte një shans i vërtetë për ju që të pershkoni pothuajse gjysmën e Malit të Zi për vetëm një javë të qëndrimit tuaj në të.
Dhe Bianca Resort & Spa eshte nje resort qe ju jep mundesine për të bërë ski me akses për ski-in/ski-out.

Mavrove:
Mavrova është e njohur për një nga vendpushimet më të bukura të skive në Maqedoni.
Dimri në Mavrovë është magjepsës.

Më pas mund të vizitoni qytetin me borë të Bunecit dhe të shkoni në pistat e skive.

Ajo që më vjen në mendje kur e fotografon Mavrovën, është liqeni i bukur i gdhendur në dukje mes maleve.
Nëse po pyesni se çfarë të bëni,  not, shëtitje me varkë, kajak, banja dielli…

Por nëse jeni më shumë entuziast i ecjes, mund të ngjiteni në shpatet, kodrat, të mblidhni pak çaj dhe të eksploroni pyjet.
Pjesa qendrore e parkut kombëtar të Mavrovës mbulon luginën dhe pellgun e lumit të Radikës ku mund te shijoni pamje magjepese.
Kopaonik
Kopaoniku ka një klimë subalpine dhe me të drejtë njihet si Mali i Diellit.
Kopaoniku eshte një relaks aktiv gjatë gjithë vitit dhe është qendra më e madhe dhe më e njohur e skive.
Nëse dëshironi të shijoni shëtitjet e gjata, natyrën e bukur, ajrin e pastër, atraksionet dhe aktivitetet në natyrë, atëherë vera në Kopaonik është opsioni perfekt.
Ka më shumë se 30 shtigje të përshtatshme për ski alpin dhe nordik, ku mund të bëni ski, snowboard, udhëtim me sajë dhe shumë më tepër.
Atraksionet më të mëdha turistike në mal janë padyshim rezervat e tij natyrore, maja më e lartë e malit, ku ndodhet mauzoleumi i shkencëtarit tonë Josif Pançiq dhe Monumenti i Djački Grob – i vendosur në zonën e dytë të mbrojtjes së Parkut Kombëtar.
Mundt te visitoni Nebeske stolice – një vend i famshëm arkeologjik, i cili daton në periudhën antike dhe të hershme të krishterë. Ndodhet pak nën majën Pançiçe, në një lartësi prej 1800 metrash.