1-Kuba është ishulli më i madh në Karaibe si në aspektin e madhësisë ashtu edhe te popullsisë. Gjithashtu ishulli i 17-të më i madh në botë.

2-Vendasit i quajnë makina karakteristike te Kubes “almendrones” (bajame të mëdha) dhe shoferët e tyre “boteros” (shoferë barkash).

3-Kuba ka nëntë vende të trashëgimisë botërore të UNESCO-s; dy prej tyre natyrore dhe shtatë të tjera kulturore. Havana e Vjetër është një nga vendet me trashëgimi kulturore botërore.

4-Kuba është vendi i kolonive më të mëdha të flamingos në hemisferën perëndimore.

5-Kuba është një nga vendet më të sigurta në Amerikën Latine, me pothuajse asnjë krim të dhunshëm dhe një nga destinacionet më të njohura për udhëtarët solo femra në botë.