1-Në shekullin e 13-të, Amsterdam ishte një fshat i vogël peshkimi i vendosur prapa një dige e cila i mbronte ata nga uji i lumit Amstel. Në atë kohë, ai ishte e vendosur në fundin e Amstel. Amsterdam u emërua Amstelredam, i cili i referohej digës në lumin Amstel.

2-Ne një sondazh të sigurisë personale ai renditet ne vendin e trembedhjete. Amsterdami ka gjithashtu një normë shumë më të ulët të krimit se shumica e komuniteteve të tjera evropiane urbane.

3-Amsterdami ka më shumë kanale se Venecia dhe më shumë ura se Parisi.

4-Amsterdami ka më shumë se 7000 ndërtesa monumentale.

5-Amsterdam Airport Schiphol është aeroporti i vetëm në botë që ka një muze. Ju mund të gjeni atë prapa kontrollin e pasaportave dhe hyrja është falas.

6-Amsterdami vizitohet nga rreth 14 milionë turistë çdo vit. Rreth 4.5 milionë prej tyre janë turistë holandezë dhe më shumë se 9.500.000 janë vizitorë të huaj. Dhe kjo në një qytet që ka vetëm rreth 821,000 banorë.

7-Qyteti i Amsterdamit është i vendosur në 90 ishuj të vegjël.

8-Në qoftë se është koha për t’u çlodhur, ju mund ta bëni atë në një prej 40 parqeve.