Një nga dhomat më mahnitëse në Pallatin e Versajës është “Salla e Pasqyrave”, që përmban mure të plotë të pasqyrave veneciane, pasqyrat e hershme të qelqit që do të prodhohen në një shkallë kaq të madhe.

Sidoqoftë, ato pasqyra kishin një qëllim shumë praktik: për shkak të dizajnit të dhomës, vetëm disa qirinj atje do të reflektonin dritë nëpër korridoret e ndezura të ndriçuara dhe do të ndriçonin tërë pallatin.