Kanadaja ka mbi 3 milionë liqene dhe 60% e të gjithë liqeneve në botë ndodhen brenda kufijve të saj.
Më kryesorët janë: Liqeni i Sipërm, Huron, Eire, Miçigan dhe Ontario, që përbëjnë, në jug, një pjesë të kufirit me SHBA.