ARLOARLO
Forgot password?

Udhëtim në Paqësori i Jugut me Kroçiere, 8 ditë

ZBRITJE 16% PER TE GJITHA REZERVIMET E DERI ME 23 GUSHT PER PERIUDHEN NGA: 16/08/2424 NE: 23/08/2424

Udhëtim në Paqësori i Jugut me Kroçiere, 8 ditë

Available Rooms

No Rooms Found
16.08.2024/23.08.2024 Off

Nisja më 16 Gusht 2024-23 Gusht 2024, 8 ditë €3235, nga Papeete në Papeete.

Lundrimi me anijen Panorama II.

 

10 fakte fantastike për Oqeanin Paqësor!

1.Oqeani Paqësor ndodhet midis Amerikës në lindje të pellgut të Oqeanit Paqësor dhe kontinenteve aziatike dhe australiane në perëndim.

Ekuatori ndan Oqeanin Paqësor në Oqeanin Paqësor Verior dhe Oqeanin Paqësor Jugor.

2.Fjala “Paqësor” do të thotë paqësor. Oqeani Paqësor mori emrin e tij nga eksploruesi Ferdinand Magellan.

Ai e quajti oqeanin “mar paqësor”, që do të thoshte det paqësor. 3.Oqeani Paqësor është oqeani më i madh në planet.

Ajo mbulon më shumë se 30% të sipërfaqes së tokës. Është aq i madh sa është më i madh se masa tokësore e të gjitha kontinenteve të botës së bashku!

4.Unaza e zjarrit ndodhet në pellgun e Oqeanit Paqësor. Një numër vullkanesh formojnë një unazë rreth pellgut, prej nga vjen emri.

Kjo zonë është shtëpia e shumë tërmeteve për shkak të aktivitetit vullkanik dhe lëvizjes së pllakave tektonike.

Oqeani Paqësor përmban më shumë se 75,000 vullkane.

5.Temperaturat ndryshojnë në të gjithë Oqeanin Paqësor. Sa më afër ekuatorit aq më e lartë është temperatura e ujit.

Uji pranë poleve arrin pikën e ngrirjes!

6.Oqeani Paqësor është shtëpia e shumicës së ishujve të botës – përfshirë Hawaii! Ka më shumë se 25,000 ishuj në Paqësor.

7.Oqeani Paqësor është gjithashtu shtëpia e Barrierës së Madhe(Australia). Ky gumë është më i madhi në botë dhe shtrihet

më shumë se 1429 milje. Kjo zonë e rëndësishme tani mbrohet si një sit i Trashëgimisë Botërore.

8.Oqeani Paqësor në fakt tkurret me një inç çdo vit! Kjo është shkaktuar nga lëvizja e pllakave tektonike.

Oqeani Atlantik porritet me të njëjtën sasi çdo vit!

9.Oqeani Paqësor është gjithashtu shtëpia e shumë atoleve. Një Atoll është një ishull koral i rrethuar nga një lagunë.

Atolet gjenden vetëm në ujërat e ngrohta të oqeanit.

10.Oqeani Paqësor është gjithashtu oqeani më i thellë.

 

Ndalesa në:

1.Bora Bora – Francë,

2.Huahine – Francë,

3.Huahine-Taha- Polynesia Franceze,

4.Raiatea – Francë,

5.Moorea – Polynesia Franceze.

Lundrimi me anijen Panorama II.

 Ne Çmimi përfshin:

1.Akomodimi në Kroçiere në kabinë,

2.Te treja  vaktet,

3.Programi argëtimit në bord dhe Taksa dhe tarifa portuale.

 

Nuk perfshihet:

Fluturimi nga Tirana dhe Transferta për në Port të papërfshira.

Policies of Udhëtim në Paqësori i Jugut me Kroçiere, 8 ditë

Amenities of Udhëtim në Paqësori i Jugut me Kroçiere, 8 ditë

Guest Reviews (0 reviews)

Udhëtim në Paqësori i Jugut me Kroçiere, 8 ditë

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo