A e dini se …?

Një nga dhomat më mahnitëse në Pallatin e Versajës është “Salla e Pasqyrave”, që përmban mure të plotë të pasqyrave veneciane, pasqyrat e hershme të qelqit që do të prodhohen në një shkallë kaq të madhe. Sidoqoftë, ato pasqyra kishin një qëllim shumë praktik: për shkak të dizajnit të dhomës, vetëm disa qirinj atje do […]

A e dini se …. ?

Kanadaja ka mbi 3 milionë liqene dhe 60% e të gjithë liqeneve në botë ndodhen brenda kufijve të saj. Më kryesorët janë: Liqeni i Sipërm, Huron, Eire, Miçigan dhe Ontario, që përbëjnë, në jug, një pjesë të kufirit me SHBA.

“Tuneli i Dashurisë”

Tuneli i dashurisë që gjendet afër Klevanit, në lindje të Ukrainës, është bërë vend i preferuar i çifteve romantike – si për ata që jetojnë afër, ashtu dhe për turistët nga mbarë bota. Pemët gjigande që rrethojnë këtë tunel të vjetër të trenit  krijojnë këtë vend magjik. Vendasit e quajnë “Tuneli i Dashurisë” pasi është […]

A e dini se …?

Parku Kombëtar i Liqenit Plitvice është parku më i vjetër në Evropën Juglindore por dhe më i madhi në Kroacia. Parku është i mbushur me gjelbërim, laguna të bukura dhe ujëvara të mrekullueshme. Eshtë i famshëm në botë për liqenet e tij të rregulluar në kaskadat. Aktualisht, 16 liqene mund të shihet nga sipërfaqja. Këto […]