Aeroportet me te medhenj ne bote ne baze te numrit te pasagjereve

1.Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL)  107.4 milion pasagjere ne vit 2. Beijing Capital International Airport (PEK) 101 milion pasagjere ne vit 3.Dubai International Airport (DXB)  89.1 milion pasagjere ne vit 4.Los Angeles International Airport (LAX) 87.5 milion pasagjere ne vit 5.Tokyo Haneda Airport (HND)  87.1 milion pasagjere ne vit 6.O’Hare International Airport (ORD)  83.4 milion […]

10 kompanite ajrore më të vjetra dhe akoma operative

1.KLM Viti i themelimit: 1919 Fluturimi i parë: maj 1920 Pasagjerët transportuan në vitin e parë: 440 Pasagjerët e transportuar në vitin 2018: 34.2 milion 2.Avianca Viti i themelimit: 1919 Fluturimi i parë: 1919 Pasagjerët e transportuar në vitin 2018: 30.5 milion 3.Qantas Viti i themelimit: 1920 Pasagjerët e transportuar në vitin 2018:  55.3 milion […]

Keshilla per paketimin e valixhes tuaj.

1. Bëni një listë 2. Mos harroni paketën e ndihmës së parë 3. Kufizoni lëngjet tuaja 4. Etiketat e emrave janë aty për të ndihmuar 5. informohuni mbi kufizimet e bagazhiT 6. Produktet Kozmetike – në minimum! 7. Të gjitha gjërat me vlere shkojnë në bagazhin e dores 8. Mos e parashikoni motin – kontrollojeni […]

5 fakte interesante mbi Kuben

1-Kuba është ishulli më i madh në Karaibe si në aspektin e madhësisë ashtu edhe te popullsisë. Gjithashtu ishulli i 17-të më i madh në botë. 2-Vendasit i quajnë makina karakteristike te Kubes “almendrones” (bajame të mëdha) dhe shoferët e tyre “boteros” (shoferë barkash). 3-Kuba ka nëntë vende të trashëgimisë botërore të UNESCO-s; dy prej […]

8 fakte interesante mbi Amsterdamin

1-Në shekullin e 13-të, Amsterdam ishte një fshat i vogël peshkimi i vendosur prapa një dige e cila i mbronte ata nga uji i lumit Amstel. Në atë kohë, ai ishte e vendosur në fundin e Amstel. Amsterdam u emërua Amstelredam, i cili i referohej digës në lumin Amstel. 2-Ne një sondazh të sigurisë personale […]