Parku Kombëtar i Liqenit Plitvice është parku më i vjetër në Evropën Juglindore por dhe më i madhi në Kroacia. Parku është i mbushur me gjelbërim, laguna të bukura dhe ujëvara të mrekullueshme.

Eshtë i famshëm në botë për liqenet e tij të rregulluar në kaskadat. Aktualisht, 16 liqene mund të shihet nga sipërfaqja. Këto liqene janë rezultat i bashkimit të disa lumenjve të vegjël dhe lumenjve karstikë nëntokësorë. Liqenet janë të gjitha të ndërlidhura dhe ndjekin rrjedhën e ujit.

Gjashtëmbëdhjetë liqene ndahen në një gropë të sipërme dhe të poshtme të formuar nga rënia nga malet, duke zbritur nga një lartësi prej 636 to 503 m mbi një distancë prej rreth tetë kilometrash, të renditura në drejtim jug-veri. Liqenet bashkarisht mbulojnë një sipërfaqe prej rreth (0.77 square mile, me ujin që del nga liqeni më i ulët që formon lumin Korana.

Liqenet janë të njohur për ngjyrat e tyre dalluese, duke filluar nga azure në të gjelbër, gri ose blu. Ngjyrat ndryshojnë vazhdimisht varësisht nga sasia e mineraleve ose organizmave në ujë dhe nga këndi i diellit.

Mos harroni ta shtoni kete destinacion ne listen tuaj te udhetimeve!