1.Akropoli, Athine

Akropoli i Athinës është një nga vendet më të famshme të vendosura në Greqi. Ai është i vendosur 150 metra mbi nivelin e detit në kryeqytetin grek të Athinës. Akropoli është ndërtuar gjatë sundimit të qytetërimit mikenas. Fjala Akropoli do të thotë qytet i vendosur në kodër dhe shkallët kryesore të Akropolit nuk janë pengesë për njerëzit që kanë ardhur për ndjerë frymën e kohëve të lashta. Akropoli është një nga vendet më të rëndësishme arkeologjike në botë.

2.Meteora

Ju kujtohen shfaqjet televizive dhe filmat që tregojnë qiellin, ku retë prekin tokën dhe gjithçka duket magjike. Mendoni se vende të tilla nuk ekzistojnë në realitet? Epo, gaboheni. Meteora në Greqi është një shembull i një vendi të tillë. Manastiret e Meteoras janë të famshëm në të gjithë globin. Ky vend ofron një paketë të plotë mitologji, paqe, fotografi, argëtim dhe pamje, çdo gjë që mund të kërkoni është këtu.

3.Santorini

Duke zënë vend në lartësinë e shkëmbinjve të lartë dhe i cilësuar si një nga ishujt më magjikë të Greqisë, Santorini ofron panorama të mahnitshme me pamje fantastike të plazheve të zeza dhe të kuqe, tokës poshtë si dhe perëndimit mbresëlënës. Është një ishull i jashtëzakonshëm me karakter unik, që ju ofron magjepsje të shumëfishtë dhe përveç veçantisë gjeologjike, ka shumë gjëra të tjera që e bëjnë Santorinin një nga destinacionet e përsosur për pushime.

Në përgjithësi, Santorini është një vend i mirë për të filluar shëtitjet nga një ishull në tjetrin, meqenëse lidhet me shumicën e ishujve të tjerë të arkipelagut. Ja disa sekrete për të njohur një nga ishujt më të preferuar dhe më të fotografuar në botë nga turistët.

4.Muzeu Arkeologjik në Selanik

Nëse jeni në Selanik, atëherë sigurohuni që mos të humbni një udhëtim në Muzeun Arkeologjik të Selanikut i cili është pronë e Ministrisë së Kulturës. Ndërtesa është vendosur në datat nga 1962 dhe është një thesar modern grek në vetvete dhe është një shembull i mrekullueshëm i arkitekturës së re në Greqi. Në muze do të gjeni objekte nga Maqedonia, një qytetërim i lashtë i Greqisë (që nuk duhet të ngatërrohet me vendin me të njëjtin emër!) Të cilat janë të ndara në shtatë pjesë që ju mund të ecni dhe tregoni historinë e kësaj pjese të vendit .