• Muret e Dubrovnikut

Muret e Dubrovnikut janë një sërë mure guri mbrojtës që rrethojnë qytetin e Dubrovnikut në Kroacinë jugore.

  • Lokrum

Lokrum është një ishull në Detin Adriatik 600 metra nga qyteti i Dubrovnikut, Kroaci. Shtrihet nga veriperëndim në juglindje dhe merr shërbim të rregullt të trageteve nga qyteti. Kryepeshkopi austriak Maximilian dikur kishte një shtëpi pushimi në ishull. Një manastir dhe një kopsht botanik mbijetojnë nga epoka e tij.

  • Stradun

Stradun radun ose Placa është rruga kryesore e Dubrovnikut, Kroaci. Rruga për këmbësorë e shtruar me gurë gëlqerorë shkon rreth 300 metra nëpër qytetin e vjetër, pjesën historike të qytetit të rrethuar nga Muret e Dubrovnikut.

  • Lovrijenac

Fort Lovrijenac ose Kalaja e Shën Lawrence, shpesh e quajtur “Gjibraltari i Dubrovnikut”, është një kështjellë dhe teatër jashtë murit perëndimor të qytetit të Dubrovnikut në Kroaci, 37 metra mbi nivelin e detit.

  • Pallati i Rektorit

Pallati i Rektorit është një pallat në qytetin e Dubrovnikut që shërbeu si selia e Rektorit të Republikës së Raguzës midis shekullit 14 dhe 1808. Ishte gjithashtu vendi i Këshillit të Minoriteteve dhe administratës shtetërore.

  • Katedralja e Dubrovnikut

Katedralja e Zonjës është një katedrale katolike romake në Dubrovnik, Kroaci. Është selia e Dioqezës së Dubrovnikut.