1.Katedralja e Shën Gjonit

Katedralja e Shën Gjonit thuhet të jetë një nga kishat më të bukura në të gjithë Evropën, e cila është me të vërtetë e lavdërueshme.Kisha u ndërtua Shen Gjoni dhe ndërtimi u përfundua në 1577. Një nga tiparet e nënshkrimit këtu është dyshemeja e mermerit, e cila ka 400 monumente që kanë për qëllim të nderojnë kalorësit.Vetëm disa nga dekorimet në varre përfshijnë kënde, kafka, dhe madje edhe stema të dedikuara për çdo kalorës.Gjithashtu sigurohuni që të kujdeseni për pikturat dekorative që tregojnë historitë e skenave kyçe nga Bibla.

2.Muzeu Kombëtar i Arkeologjisë

Maltë ka një arkeologji interesante dhe ju mund të mësoni gjithçka rreth saj në Muzeun Kombëtar të Arkeologjisë. Këtu do të gjeni shfaqjet që dokumentojnë objekte historike nga e gjithë vendi duke përfshirë armë të Bronzit dhe një sarkofag fenikas. Ka një shumëllojshmëri të statujave të bukura, si dhe gurët e altarit dhe bizhuteri dhe ndërtimi i koleksionit është paraqitur gjithashtu është një vepër arti në vetvete.

3. Shpella Ghar Dalam dhe muzeun

Njohur për të qenë më i vjetri i të gjitha vendeve parahistorike në Maltë, shpella Ghar Dalam dhe Muzeumi jane gjithashtu vendet ne Malte me të vizituara.Shpella përbëhet nga një tunel i madh nëntokësor i cili përmban fosilet e një sërë kafshëve të zhdukura.Shumë nga këto dalin nga Epoka e Akullnajave dhe përfshijnë minj gjigantë, dre dhe elefantët xhuxh.Gjithashtu u gjeten sende te tjera sic jane enet e gatimit ne kohet e lashta, etj.

4.Vizitoni Tri Qytetet

Pergjate tokes Harbor dhe Valletta janë të ashtuquajturat ‘Tre Qytetet’ e Senglea, Cospicua dhe Vittoriosa.Në kohët e lashta ata do të kishin krijuar një mur të gjatë mbrojtjeje në Maltë, të rrethuar nga një fortifikim dhe ndërtimi do të fillonte në shekullin e 16-të.Senglea dhe Cospicua janë të njohur për shëtitjet e tyre ujore të piktores dhe marinave të bukura, por është Vittoriosa që është më mbresëlënëse nga Tri Qytetet.Disa theksojnë këtu Kishën e Shën Lawrence dhe Maltën në Muzeun e Luftës, si dhe Shen Angelo që luajti një rol të madh në rrethimin e Madh të Maltës në 1565.

5.Teatrin Manoel 

Teatri Manoel ka qenë në veprim që nga viti 1732 dhe është ndërtuar nën Masterin e Madh të Kalorësve të Shën Gjonit.Brendësia është tërheqja kryesore këtu dhe ju do të gjeni dekoratave të praruara në të gjithë strukturën duke përfshirë edhe në auditorin kryesor i cili është i mbuluar me ngjyrë blu dhe ari.Këtu janë vetëm 623 vende që i japin teatrit një ndjenjë intime dhe gjithashtu duhet të kujdeseni për shkallët prej mermeri të bardhë dhe një bar të oborrit.Teatri është një vitrinë për të gjitha artet në Maltë, siç janë koncertet muzikore, shfaqjet opera, dhe recetat e baletit, ose mund të shihni edhe një koncert rock .Sigurohuni që të shikoni listat lokale për të parë se çfarë ndodh kur jeni në kete qytet.