• Pallati Schönbrunn

Pallati Schönbrunn ishte vendbanimi kryesor veror i sundimtarëve të Habsburgëve, ndodhet në Hietzing të Vjenës. Pallati barok i 1441 dhomave është një nga monumentet më të rëndësishme arkitekturore, kulturore dhe historike në vend. Që nga mesi i viteve 1950 ka qenë një tërheqje e madhe turistike

  • Hofburg

Hofburg është ish-pallati kryesor imperial i sundimtarëve të dinastisë së Habsburgëve dhe sot shërben si vendbanim zyrtar dhe vend pune i Presidentit të Austrisë. Ajo është e vendosur në qendër të Vjenës dhe është ndërtuar në shekullin e 13-të dhe u zgjerua disa herë më pas.

  • Belvedere

Belvedere është një kompleks ndërtimi historik në Vjenë, Austri, i përbërë nga dy pallate barok, Orangery, dhe Stables stacioni. Ndërtesat janë vendosur në një peizazh të parkut barok në rrethin e tretë të qytetit, në skajin jug-lindor të qendrës së saj. Ajo strehon muzeun Belvedere.

  • Muzeu i Kunsthistorisches

Muzeu Kunsthistorisches është një muze arti në Vjenë, Austri. I vendosur në ndërtesën e tij festive të pallatit në Ringstrasse, ajo është e kurorëzuar me një kupolë tetëkëndësh. Termi Muzeu Kunsthistorisches vlen edhe për institucionin ashtu dhe për ndërtesën kryesore. Është muzeu më i madh i artit në vend.

  • Tiergarten Schönbrunn

Tiergarten Schönbrunn, ose “Zogu i Vjenës”, është një kopsht zoologjik që gjendet në bazën e Pallatit të famshëm Schönbrunn në Vjenë të Austrisë. E themeluar si një menagerie perandorake në 1752, është kopshtin zoologjik më të vjetër në botë që vepron vazhdimisht.