Colosseum ose Coliseum, i njohur gjithashtu si Amfiteatri Flavian, është një amfiteatër ovale në qendër të qytetit të Romës, Itali. E ndërtuar me beton të travertinës, tufës dhe tullave, është amfiteatri më i madh i ndërtuar ndonjëherë. Koloseu ndodhet në lindje të Forumit Romak.

Bazilika e Shën Pjetrit

Bazilika e Shën Pjetrit në Vatikan, ose thjesht Bazilika e Shën Pjetrit, është një kishë italiane e Rilindjes në Vatikan, enklavë papale brenda qytetit të Romës.

Forumi Roman

Forumi romak, i njohur gjithashtu me emrin latin Latin Romanum, është një forum drejtkëndësh i rrethuar nga rrënojat e disa ndërtesave të rëndësishme të qeverisë së lashtë në qendër të qytetit të Romës. Qytetarët e qytetit të lashtë përmendën këtë hapësirë, fillimisht një treg, si Forum Magnum, ose thjesht Forum.

Panteon

Panteoni është një ish-tempull romak, tani një kishë, në Romë të Italisë, në vendin e një tempulli të mëparshëm të porositur nga Marcus Agrippa gjatë sundimit të Augustit. Ajo u përfundua nga perandori Hadrian dhe ndoshta i kushtoi rreth vitit 126 pas Krishtit.

Fontana dei Quattro Fiumi

Fontana dei Quattro Fiumi është një burim në Piazza Navona në Romë të Italisë. Ajo u projektua në vitin 1651 nga Gian Lorenzo Bernini për Papa Innocent X, pallati i familjes së të cilit, Palazzo Pamphili, u përball në shesh si kisha e Sant’Agnese në Agone nga të cilat Innocent ishte sponsor.

Shatërvan Trevi

Shatërvani i Trevi është një burim në rrethin e Trevës në Romë, Itali, i projektuar nga arkitekti italian Nicola Salvi dhe i kompletuar nga Giuseppe Pannini. Duke qëndruar 26.3 metra e lartë dhe 49.15 metra e gjerë, është burimi më i madh barok në qytet dhe një nga burimet më të famshme në botë

Muzetë e Vatikanit

Muzetë e Vatikanit janë muzetë e krishtera dhe të artit të vendosura brenda kufijve të qytetit të Vatikanit. Ata shfaqin vepra nga koleksioni i madh i mbledhur nga papët gjatë shekujve duke përfshirë disa nga skulpturat më të njohura romake dhe kryeveprat më të rëndësishme të artit të Rilindjes në botë.